Evoluția site-ului prin actualizare

Anunțurile de ultimă oră, modificările de preț, ofertele speciale, adăugarea de produse sau reînnoirea informațiilor oferite reprezintă actualizări ale conținutului ce au ca scop creșterea interesului vizitatorilor, astfel încât aceștia să-ți viziteze site-ul din ce în ce mai des.

În măsura în care timpul îți permite să te ocupi personal de un website, îți poți actualiza singur conținutul, chiar și de pe smartphone sau tabletă, prin sisteme de administrare CMS (Content Management System) pe care le implementăm, la cererea clienților, atunci când construim site-uri. Astfel, îți putem oferi îndrumările necesare pentru a te familiariza cu aceste sisteme.

Însă, pentru că suntem conștienți că timpul tău e prețios și că trebuie să îl dedici în mare măsură afacerilor tale, am creat servicii prin care să rezolvăm problema actualizărilor periodice.

webse-actualizare-site-web-mentenanta

Nicio persoană care vrea să facă totul singur sau să primească toate meritele, nu va crea o afacere de calitate.

Conținut

Actualizarea unui website presupune adăugarea de conținut nou sau eliminarea de conținut depășit și include completarea paginilor cu text, fotografii, clipuri video, documente sau alte tipuri de fișiere multimedia.

Stabilirea modului în care elementele de pe site sunt redate de către navigatoarele web (browsere), crearea de legături noi (link-uri) în cadrul acestuia și micile modificări la nivelul interfeței fac parte, de asemenea, din procesul de actualizare.

Căutare

Motoarele de căutare indexează fiecare website, roboții acestora vizitându-l la un anumit interval de timp. Descoperirea de modificări favorizează vizite mai dese din partea roboților, iar site-ul câștigă astfel o poziție mai bună în rezultatele de căutare.

Alături de optimizarea SEO, esențială generării de trafic relevant, actualizarea periodică a conținutului joacă un rol important în mecanismul de promovare a unui website prin intermediul motoarelor de căutare.


În conformitate cu tendințele actuale, ambalajul unui website poate fi îmbunătățit, astfel încât interacțiunea vizitatorului cu produsul virtual să fie cât mai plăcută. Printre schimbările cosmetice utilizate frecvent la nivel de site, se regăsesc următoarele:

Modificarea schemei cromatice

Adăugarea efectelor vizuale

Includerea vectorilor gradient

Afișarea caruselelor cu imagini

Redefinirea funcției de navigare

Schimbarea aspectului la nivel de font

Adaptare

Adaptabilitatea conținutului la tipul de dispozitiv utilizat reprezintă cea mai căutată formă de îmbunătățire a aspectului unui site.

Această metodă a surclasat sistemul ce includea o variantă de site pentru mobil și una pentru ecranele mai mari ale laptopurilor și ale computerelor desktop.

Noile variante de site-uri sunt considerate sensibile, datorită faptului că își adaptează afișarea conținutului la orice rezoluție a ecranului unui terminal.

webse-mentenanta-actualizare-site-web

Distinct.

Actualizarea conținutului stabilește un raport relațional cu vizitatorii site-ului, putând să se afirme ca un for de influență printre aspectele ce țin de imagine și oferind distincție față de celelalte site-uri care abordează aceeași temă.

Relevant.

Actualizarea se poate realiza prin împrospătarea aspectului general al site-ului și prin introducerea de conținut nou. Adăugarea unei noi pagini sau chiar crearea unei categorii noi îl vor menține relevant și în pas cu tendințele.

Eficient.

Adăugarea unei noi pagini de contact și implementarea de elemente care să permită oricărui utilizator să transmită întrebări și păreri despre conținutul afișat, stabilește o formă de interactivitate ce va face site-ul mai eficient.

Website-ul te promovează 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.

Niciun angajat nu va face la fel pentru tine.

Serviciile de administrare

De la adăugarea unei pagini noi pe site-ul tău sau modificarea unei pagini existente, până la adăugarea de articole pe blog sau de produse în magazinul virtual, încercăm să răspundem cerinței de a menține site-ul la ordinea zilei. Totodată, dacă ai probleme cu link-urile sau îți dorești restructurarea site-ului, îți stăm la dispoziție.

Managementul timpului

Asigurăm servicii dedicate de întreținere, configurate astfel încât

  • durata de inactivitate a site-ului să fie cât se poate de redusă, la fiecare intervenție.

Reviziile tehnice care presupun perioade îndelungate de timp sunt efectuate

  • în intervale orare în care traficul site-ului este sub media generală a accesărilor.

Verificare zilnică

Cu toate că elaborarea unui website implică foarte multă muncă, întreținerea și a garantarea unei bune funcționări a acestuia este considerată de anumiți specialiști a fi mai dificilă decât procesul de construire. Poate că la baza acestei afirmații stă și faptul că mentenanța unui site implică verificarea zilnică a funcționalității acestuia în scopul identificării și corectării erorilor de ordin tehnic ce îi pot perturba activitatea.

Găzduire administrată

Găzduirea unui site nu implică doar spațiul de stocare și resursele hardware necesare funcționării acestuia, ci și configurarea, automatizarea și monitorizarea componentelor software adiacente administrării domeniului web și a bazelor de date. Gestionarea corectă a elementelor serviciului de găzduire, corelată cu managementul datelor, oferă acces la restaurări rapide și fără erori, oferind site-ului un plus de stabilitate.

În raport cu inovațiile și schimbările ce survin din ce în ce mai des la nivelul tehnologiilor din domeniul Web Development, întreținerea site-ului tău devine la fel de importantă ca și crearea acestuia. Serviciile noastre de mentenanță a site-ului îți oferă:

Siguranță

Prin întreținerea corespunzătoare a unui website, pot fi evitate atât probleme mai simple, precum încărcarea acestuia cu comentarii nedorite (spam), cât și probleme mai complexe precum coruperea bazei de date sau alterarea codului sursă al platformei, care la rândul lor pot duce la furtul credențialelor și al datelor personale.

Responsabilitate

Pe lângă folosirea unui certificat de securitate SSL și generarea periodică de copii de rezervă, atât platforma pe care este instalat site-ul web, cât şi modulele utilizate în funcționarea acestuia trebuie să fie mereu actualizate și verificate. De asemenea, prelucrarea datelor personale trebuie să respecte reglementările GDPR.

Performanță

Viteza de încărcare a website-ului este considerată esențială atât de către utilizatori, cât și de motoarele de căutare. Întreținerea corespunzătoare a unui site implică testarea, analiza și optimizarea elementelor componente ale acestuia cu scopul de a crește performanța și de a atinge scoruri de viteză cât mai ridicate.


Ia legătura cu noi!