Mentenanta, Administrare, Intretinere Site Web – Ce se poate întâmpla când nu se realizează?
Una dintre practicile comune, aparent necostisitoare, este de a nu realiza întreținerea necesară unui website.
Putem crede că dacă l-am creat, l-am configurat și i-am adăugat conținut. Site-ul va funcționa atât timp cât beneficiază de găzduire și de domeniul web, fără a mai fi necesară o activitate în plus.
Însă această convingere este departe de realitate și, mai devreme sau mai târziu, lipsa mentenanței va genera următoarele probleme:
Mentenanta vs Incompatibilitate cu browserele
Exemplu: deși website-ul a fost configurat inițial în forma dorită, conform cu parametrii necesari funcționării lui la data lansării; niciuna dintre componentele integrate ce mențin structura acestuia nu a mai fost actualizată din acel moment.
Drept urmare, anumite elemente de pe site nu mai sunt afișate de către browsere.
Administrare vs. Performanta slaba
Exemplu: platforma pe care a fost construit site-ul nu fost reconfigurată niciodată de la data lansării; astfel că erorile generate de-a lungul timpului au rămas neremediate, iar site-ul funcționează din ce în ce mai greu.
Intretinere vs. Pierderi de informatii
Exemplu: ignorarea întreținerii curente a site-ului sau realizarea acesteia intermitent și superficial generează o serie înlănțuită de coduri de retur. Acestea duc inevitabil la defectarea linkurilor pierderi de date și blocaje în funcționare.
Mentenanta vs Stergeri din motoarele de cautare
Exemplu: odată cu defectarea linkurilor și pierderile de date din cadrul site-ului; vechea sa optimizare pentru motoarele de căutare se deteriorează, iar acestea exclud site-ul din paginile cu rezultate.
Administrare vs. Inadaptabilitate la tendinte
Exemplu: consecința nerealizării întreținerii website-ului produce pierderi în materie de elemente și funcții. Printre ele sunt cele care i-ar fi oferit acestuia cursivitate și flexibilitate conforme cu evoluția tehnologică.
Mentenanta, Administrare, Intretinere Site Web vs. Vulnerabilitate in fata hackerilor
Exemplu: omiterea realizării unei tranziții către o nouă versiune a platformei duce la o breșă de securitate. Breșa nu e gestionată în timp util și care ajunge să fie exploatată de către hackeri.
În codul sursă al site-ului sunt injectate elemente malware ce afectează baza de date. Ele produc scurgeri de date cu caracter personal.
Totodată, site-ul devine o unealtă controlată din exterior și deja provoacă pagube celor ce îl accesează; iar recuperarea datelor și repararea acestuia ajung să fie doar niște obiective imposibil de atins.
Mentenanta, Administrare, Intretinere Site Web – Mai bine previi decât să repari!
Deși invulnerabilitatea unui site nu poate fi niciodată garantată în totalitate; întreținerea periodică a acestuia cu grijă față de securitatea sa scade considerabil riscurile asumate.
Gestionarea acestor riscuri presupune acces la informații referitoare la evenimente cibernetice cu impact negativ; cât și la instrumentele necesare reducerii respectivului impact și asigurării integrității structurale a site-ului.
Afla pentru ce platesti: Cat costa si ce implica Mentenanta, Administrare, Intretinere Site Web
Ai nevoie de un site web WordPress?
Cu un site web dezvoltat pe platforma WordPress, vei avea acces la o interfață care îți va permite să publici tot ce dorești, iar dacă ai nevoie de asistență te vom ajuta să înțelegi tot ce ai nevoie pentru a desfășura activitatea de administrare pagină web.
Mentenanta, Administrare, Intretinere Site Web WordPress
Dacă editarea website-ului ți se pare dificilă, ne putem ocupa de actualizarea conținutului. Îți oferim posibilitatea de a negocia un abonament lunar de administrare site, personalizat în funcție de numărul de modificări necesare.
Orice întrebare aveți, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj, iar noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp.